Ota rohkea askel!

Kävin samana viikonloppuna katsomassa Tampereen Komediateatterissa Pukija-näytelmän ja katsoin TV:stä Edith Biafia koskevan dokumenttiohjelman.  Mikä saikaan näyttelijän nousemaan sairasvuoteeltaan esittämään vielä kerran vaativan kuningas Learin osan? Mikä saikaan tähden vastoin kakkien odotuksia toipumaan ja nousemaan vielä kerran lavoille laulamaan?

Kohti mielekästä työtä

Kummassakin vastaus on sama: palava halu tehdä itselle merkityksellistä työtä, työtä jota kautta eli ja hengitti. Mielekäs työ sai elinvoiman palaamaan jopa ohi lääketieteellisen avun.

Entä jos merkityksellisyys katoaa työstäsi tai työpaikkaa ei enää ole? Siitä kertoo tunne, että voimavarasi ehtyvät, tunne, että näivetyt henkisesti. Sama tunne voi vallata opiskelijan, joka ei koe alaa omakseen. Opintopisteitä kertyy, mutta into puuttuu.

Olosi on voinut olla jo pitkään tympeä. Mielessäsi liikkuu haaveita muutoksesta. Silti tutusta ja turvallisesta ei ole helppo päästää irti. Kaikki epävarmuus, epätietoisuus, toisten mielipiteet, järjen ääni. Rohkea päätös voi olla helpotus, mutta varaudu myös vastustukseen.

On ollut ilo huomata, miten alun itkua tuhertava asiakas on toisella tapaamiskerralla jo tasapainottunut ja kolmannella kerralla kasvoilla paistaa uutta innostusta. Ota rohkea askel – tämähän on sinun elämääsi!

Lisätietoa tästä.

Aihe(et): oma urani, Työelämäblogit Avainsanat: , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.