Opiskelusuunnitelmat jumissa – etkö osaa joustaa?

Tiedän kaverin, joka koko lukioajan oli varma, että aikoo lääkäriksi. Ja toisen, joka pienestä pitäen haaveili ballerinan urasta. Kumpikaan ei päässyt aikomalleen alalle, mutta opiskelee nyt täysin innoin toista alaa.

Tiedän myös niitä, jotka ovat viettäneet välivuoden, toisen ja kolmannenkin. Pyrkineet pyrkimästä päästyään valitsemaansa kohteeseen siinä onnistumatta. He ovat nyt huolestuneita ja epätietoisia. Missä ero edellisiin?

Kuten kameleontti vaihtaa väriä ympäristön mukaan, sinunkin tulisi muuttaa käyttäytymistäsi riippuen tilanteesta, jossa olet. Et voi pakottaa olosuhteita mukautumaan toiveisiisi.

Menestyvät ihmiset ovat hyvin huomiokykyisiä ja sopeutuvia, he joustavat tilanteen mukaan sen sijaan että taistelisivat vastaan. Ja niin nurinkuriselta kuin äkkiä ajatellen tuntuukin, he saavat parhaat mahdollisuudet vaikuttaa asioihinsa.

Kysy siis itseltäsi, onko tämä sittenkään se oikea opiskeluala minulle? Olisiko muuta lähialaa, johon voisi päästä helpommin? Tai löydänkö itsestäni aivan toisenlaisia puolia ja kiinnostuksen kohteita? Voisinko päästä tavoitteeseeni eri tietä tai väliportaita käyttäen?

Lue myös Mitä uraltani haluan

Tutustu uravalmennukseen tästä

Aihe(et): oma urani, Työelämäblogit Avainsanat: , , , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.