Monityön (multitasking) harha

Tuttavani kertoi esimiehestään, joka palaverissa kaiken aikaa samalla lukee ja vastailee viesteihin. ”Pakko, kun on niin kiire.”

Hän siis multitaaskaa, tekee samaan aikaan useampaa asiaa. Tyypillinen tilanne nykypäivänä. Onhan aivan normaalia ja asiaankuuluvaa seurata erilaisia viestimiä samalla, kun tekee töitä, käy lounaalla tai lenkillä, viettää aikaa lapsensa kanssa, ajaa autoa, lukee tenttiin tai katsoo tv:tä.

Tosiasiassa tarkkaavaisuutemme voi suuntautua vain yhteen asiaan kerrallaan. Niinpä, kun luulemme tekevämme montaa asiaa yhtaikaa, siirrämmekin huomiomme vuorotellen eri asioihin ja teemme siten eri asioita pienissä pätkissä. Ihmisen tietoisen työmuistin kapasiteetti on suppea, jolloin ajatukset on koottava joka pätkän jälkeen uudelleen. Multitaaskaaja ei kykene keskittymään olennaiseen, suodattamaan pois epäolennaista. On selvää, että näin menetellen ei ole mahdollista koota ajatuksia siten kuin vaativa, laajaa tietomäärää ja luovuutta vaativa tehtävä edellyttäisi.

Onkin havaittu että, jos aikuinen ihminen tekee kahta kognitiivista, tietopuolista ajatustyötä vaativaa tehtävää yhtaikaa, hänen älyllinen suoritustasonsa laskee selvästi, älykkyysosamäärällä (IQ) ilmaisten jopa 8-vuotiaan tasolle.

Naisten on aina sanottu olevan miehiä taitavampia tekemään montaa asiaa samanaikaisesti. Vai onko kyse enemmänkin taidosta jaksottaa tekemisensä limittäin, taidosta jaksottaa eri työprosessit toinen toisensa lomaan: pullien kohotessa ehdin imuroida olohuoneen ja pullien paistuessa laitan pesukoneen pyörimään. Tämä on sitä oikeanlaista multitaskingia, joka soveltuu hyvin kognitiiviseen työhön, koska se ei riko työ- ja ajatusprosessia mielivaltaisesti vaan tekemiset jaksotetaan suunnitelmallisesti. Siinä se ratkaiseva ero. Huolehdi omasta ja alaistesi ajankäytöstä. Kohdista huomiosi täysin käsillä olevaan yhteen asiaan ja vaihda sitten tietoisesti tarkkaavaisuutesi toiseen asiaan ja keskity vuorostaan kokonaan siihen. Näin suoriudut paremmin, olet luovempi ja teet vähemmän virheitä.

Aihe(et): johtaminen ja esimiestyö, Työelämäblogit Avainsanat: , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.