Miten säilytän markkinakelpoisuuteni työelämässä


Jokainen yritys tietää, että pärjätäkseen kilpailussa, on panostettava jatkuvaan tuotekehitykseen.  Miksei sama pätisi työntekijäänkin? Työntekijän ja –hakijan ’tuote’ on oma osaaminen ja kyvykkyys. Itse kunkin on siis hyvä panostaa osaamisensa kehittämiseen säilyttääkseen markkinakelpoisuutensa työmarkkinoilla.

Tuskin on alaa, joka sallisi paikoilleen pysähtymisen. Joillakin aloilla, kuten IT-alalla tai lääketieteessä, kehitys on erityisen huimaa. Faktatiedon lisäksi työelämässä tarvitaan muitakin valmiuksia. Seuraavassa on keinoja, joilla voit parantaa tulevaisuudennäkymiäsi itsellesi soveltuvalla tavalla.

Luo itsellesi hyvä maine työyhteisössäsi

Miten toiset näkevät sinut? Oletko kuin kuka tahansa? Vai onko sinulla jotain erityistä annettavaa, kuten erityisiä taitoja, luovaa ajattelua, ideoita, näkökulmia, innostusta tai poikkeuksellista halua ponnistella yhteisten tavoitteiden eteen?

Tee työsi toisin ja paremmin kuin muut

Etsi uusia toimintatapoja ja ratkaisuja, jotka tekevät sinusta erityisen hyödyllisen yrityksen tuloksen kannalta.

Laajenna tietopohjaasi

Lue, käy kursseja, seuraa alaasi omaehtoisesti. Erotu joukosta aktiivisuudellasi ja ajantasaisella tiedollasi ja osaamisellasi.

Kehitä uusia taitoja

Olet ehkä alasi ammattilainen ja hallitset hyvin työsi erityisvaatimukset. Mutta entä, jos hankkisit vielä jonkin lisätaidon, joka ylittää tämänhetkisen toimenkuvasi?

Ota lisää vastuuta

Siten saat hankittua itsellesi lisää kokemusta, joka kohottaa ymmärrystäsi, tietojasi ja taitojasi. Siten teet itsestäsi arvokkaamman yritykselle.

Riko työntekoa haittaavat tottumuksesi

Kuulostele esimiehiäsi, mitkä seikat työntekijöiden tekemisissä tympivät heitä? Tunnista omat haitalliset tottumuksesi ja vaihda tilalle tuottavampia toimintatapoja.

Työskentele eri paikoissa organisaatiota

Jos suinkin mahdollista, työskentele eri yksiköissä ja erilaisissa tehtävissä. Siten laajennat taitojasi ja kykyäsi toimia monissa eri rooleissa ja teet itsestäsi työnantajallesi arvokkaamman.

Aihe(et): Blogitekstit, oma urani Avainsanat: , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.